Här finns vi

Soloprenör? Så minskar du på ensamheten

featured image 2. Soloprenor_ Sa minskar du pa ensamheten

Kanske är du i uppstartsfasen av ditt nya företag och inte har råd att anställa någon ännu, eller så trivs du helt enkelt bäst med att köra på själv. Oavsett vilket kan det bli lite ensamt ibland, inte bara för att du jobbar själv men också för att du inte har någon att bolla idéer och tankar med. Låt oss kika på vad du, som trivs med soloprenörskapet men som känner att du ändå vill ha ett sammanhang, kan göra för att knyta nya sociala kontakter som främjar både ditt företag och dig som person.

Var jobbar du ifrån? 

Om du jobbar hemifrån är det självklart svårare att på ett naturligt sätt knyta kontakter. Därför kan det vara värt att kika på coworking-lokaler i närheten av dig. De flesta coworking-platser erbjuder flexplatser vilket innebär att du kan jobba därifrån 1-2 dagar i veckan. Att lägga pengar på en kontorsplats kanske känns motsägelsefullt när du borde hålla hårt i plånboken. Men det finns en stor chans att du får ett mycket högre mervärde i form av nya kontakter och därmed nya affärsmöjligheter. De flesta som jobbar i coworking-lokaler är där av samma anledningar som du, vilket gör många benägna till att söka sig utåt och hitta sätt att samarbeta på.

Nyttja ditt coworking space 

Coworking är just det – coworking. Närheten till varandra gör det enkelt att dra nytta av varandras kunskap och därmed hjälpas åt att komma framåt. Vad har du lärt dig under ditt entreprenörskap som andra kan glädjas åt att veta? Det finns mängder av olika format på sammankomster som du kan bjuda in till för att skapa mer sammanhållning. Låt oss kika på hur de kan tänkas se ut:

Mingel-event med särskilt fokus 

Är ni många som bygger tjänster inriktade mot samma sak, som t.ex. hållbarhet eller onlinetjänster? Bjud in liknande företag till en kväll med ett valt fokus, t.ex:

  1. ”Vilka trendspaningar har du gjort på sistone och hur kan du göra så att din företagsstrategi går mer i linje med trenderna?”
  2. ”Om du hade oändligt med kapital, vad hade du gjort annorlunda och varför?”

Alternativt ett mer generellt event, oberoende av vad ni jobbar med, där ni workshoppar fram visioner och målbilder tillsammans. Kom ihåg att de flesta coworking spaces har en egen Slack-kanal – använd den för att bjuda in och nätverka!

Dela din expertis 

Är du en grym copywriter eller affärsstrateg? Styr ihop ett event under vilket du föreläser om det du kan. Avrunda med en frågestund och öppen dialog om ämnet för att göra föreläsningen mer interaktiv. Detta är också värdefullt sett ur ett marknadsföringsperspektiv. Ju fler som kommer, desto fler kommer vara medvetna om ditt företag.

Produkt-AW 

Säljer du en produkt? Bjud in till en AW och låt de som kommer smaka eller prova det du säljer! Word of Mouth är en av dina starkaste marknadsföringskanaler som genererar både försäljning och medvetenhet kring ditt varumärke.

Sociala forum och grupper 

Det finns mycket att säga om värdet av Facebook men något som garanterat är värdefullt är sammanhållningen i diverse grupper. Leta upp grupper för entreprenörer för att ta del av tips och för att nätverka. Kanske är det någon som vill sitta och jobba tillsammans i din stad? Ett annat tips är att skriva ett inlägg om vad du gör för att sprida ordet om dig själv och ditt företag med förhoppningen om att någon nappar. Vem vet, din nya affärspartner kanske finns i någon utav grupperna.

Event och mässor 

Du kan även använda Facebook för att ha koll på när event och mässor inom ditt område sker. Dessa sammankomster är ypperliga tillfällen för att knyta kontakter och för att hitta inspiration. Ställ upp ditt egna bås och låt människor komma fram till dig för att prata. Ett tips är att erbjuda en produkt med din logga på så som ett anteckningsblock, jojo, penna, godis, eller, såklart – din egna produkt.

Som du märker finns det massor med möjligheter för att träffa nya människor. Med mod, gemensamma intressen och nyfikenhet kommer du långt.

Letar du efter en riktigt flexibel kontorslösning eller vill du ha ett privat rum? Här är alternativen du kan välja mellan.

Var vill du arbeta?
Hur många personer?

Flex

1995 kr/mån för 1
Läs mer
Ingår alltid:
Snabbt och stabilt WiFi • Gott kaffe, alldeles gratis • Bokningsbara mötesrum • Kök med både kyl och micro • Lounge • Tillgång till kontoret dygnet runt • Fri access på alla våra anläggningar, så att du kan vara effektiv vart du än är • Toaletter, så klart! OBS! När vi säger ”all inclusive-kontor” så menar vi det. Allt ovan är gratis, utan dolda kostnader
Vill du veta mer?
Du kan alltid ställa frågor till oss här på hemsidan, eller kontakta oss på +46 72 577 44 22 och co@profi.se

Fast

2995 kr/mån för 1
Läs mer
Ingår alltid:
Snabbt och stabilt WiFi • Gott kaffe, alldeles gratis • Bokningsbara mötesrum • Kök med både kyl och micro • Lounge • Tillgång till kontoret dygnet runt • Flexplats på alla våra anläggningar, så att du kan vara effektiv vart du än är • Toaletter, så klart! OBS! När vi säger ”all inclusive-kontor” så menar vi det. Allt ovan är gratis, utan dolda kostnader – oavsett om du väljer Flex, Fast eller Kontor.
Vill du veta mer?
Du kan alltid ställa frågor till oss här på hemsidan, eller kontakta oss på +46 72 577 44 22 och co@profi.se

Kontor

kr/mån för 1
Läs mer
Ingår alltid:
Snabbt och stabilt WiFi • Gott kaffe, alldeles gratis • Bokningsbara mötesrum • Kök med både kyl och micro • Lounge • Tillgång till kontoret dygnet runt • Fri access på alla våra anläggningar, så att du kan vara effektiv vart du än är • Toaletter, så klart! OBS! När vi säger ”all inclusive-kontor” så menar vi det. Allt ovan är gratis, utan dolda kostnader.
Vill du veta mer?
Du kan alltid ställa frågor till oss här på hemsidan, eller kontakta oss på +46 72 577 44 22 och co@revelop.se
Nu första månaden helt hyresfri!